+36 84 322 178 - ELKÖLTÖZTÜNK ! Új címünk: 8600 Siófok, Jegenye sor 6. akvaplast@akvaplast.hu

Szolgáltatások / Lapostetők

Lapostetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelése – modifikált bitumenes szigetelőlemezzel

Alkalmazási terület

Az Akva Plast Kft. által 1990 óta alkalmazott és az Index által gyártott bitumenes vízszigetelő rendszerrel, új lapostetős épületek csapadékvíz elleni szigetelésének kialakítására, valamint régi épületek felújítására nyílik lehetőség.

A termékcsaládban találhatók megfelelő termékek páratechnikai, hőszigetelési, valamint csapadékvíz elleni szigetelési problémák megoldására.

Lapos_1

 

A technológiával az alábbi típusú tetők kialakítására van lehetőség:

Rétegrend szerint:

 • egyenes rétegrendű tetők
 • fordított rétegrendű tetők
 • kettős hőszigetelésű tetők

Szerkezetük szerint:

 • egyhéjú melegtetők
 • kéthéjú hidegtetők

Funkció szerint:

 • nem járható tetők
 • hasznosított tetők
A tetőket érő hatások

A tetőkre, mint az épületek legfelső lezáró szerkezetére a nedvesség, a hőmérsékleti hatások, valamint a mechanikai és egyéb igénybevételek hatnak.

A nedvesség lehet csapadék, építési nedvesség, használati nedvesség és pára. Az építőanyagokba behatoló nedvesség azok tulajdonságait, működését befolyásolhatja. Előnytelenül megváltoztathatja, a vele érintkező rétegeket, anyagokat és az egyéb szerkezeteket károsíthatja.

Lapos_20

Az Index bitumenes vízszigetelő anyagai hosszú távú megoldást nyújtanak a tetőket érő hatásokkal és a beázással kapcsolatos problémák megszüntetésére.

A technológia alkalmas közintézmények, ipari-, lakó- és melléképületek tetőfedésére.

A kivitelezés módja

Lapos_10

 

 • A szigetelőlemezek elhelyezése a megfelelően előkészített felületre lángolvasztással történik.
 • A lemezek vízzáró kapcsolatát 10 cm-es átfedés összeolvasztásával biztosítjuk.
 • A függőleges felületeken a fémszerkezeteket kiváltjuk az erre alkalmas modifikált bitumenes lemezekkel.
 • Szükség esetén a hőszigetelés alá párazáró réteg, a hőszigetelés fölé páraszellőző réteg kerül beépítésre.
 • A hőszigetelés rögzítése lehetséges mechanikus (dübellel), illetve ragasztásos módszerrel, valamint leterheléssel.
 • A felépítményeknél (kémények, szellőzők) esetében a függőleges felületre a vízszigetelő anyag felvezetésre kerül, és azt bádog profillal rögzítjük, bitumenes kittel tömítjük.
 • Az összefolyókat, valamint páraszellőzőket a szigetelés anyagával kompatibilis műanyag idomokra cseréljük.
Új szigetelések esetében

A csapadékvíz elleni szigetelést mindig két rétegben szükséges beépíteni, ahol a felső réteg minimum 4 mm vastag poliészter hordozórétegű modifikált bitumenes lemez.

Egyenes rétegrendű tető esetében a felső vízszigetelő rétegnek (záró réteg) őrleménnyel ellátott minimum 4,5 kg/m2 súlyú poliészter betétes szigetelőlemeznek kell lennie.

Lapos_18

Felújítások esetében

Ez esetben különös gondot kell fordítani a tetőfelület megtisztítására (gyöngykavics, egyéb szennyeződések eltávolítására). Első rétegként a pára kivezetést biztosító filc kasírozású modifikált bitumenes lemez, záró rétegként a funkciónak és a körülményeknek leginkább megfelelő APP-vel modifikált szigetelőlemez elhelyezése ajánlott.

A konkrét diagnosztizálás alapján lehetőség van a felújítást egy rétegben elvégezni, de ez esetben különös figyelmet kell fordítani a régi szigetelés vízzáróságának visszaállítására. A felújítás során célszerű a rossz állapotú felépítmények (kémény, szellőző) falazatát is javítani, mivel ennek elhagyása beázáshoz, a későbbi javítás a szigetelés károsodásához vezethet.

Lapos_13

Szavatosság

Az AKVA -PLAST Kft. az elvégzett szigetelési munkára ISO 9001:2000 minősítése alapján 12 év vízzáróságiszavatosságot vállal. A szigetelés élettartama 25-30 év.

tuv

HÍREK, AKCIÓ

2020-ban is Bisnode “A” minősítésben részesültünk!

2020-ban is Bisnode “A” minősítésben részesültünk!

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra cégünk, az Akva Palst Kft. is, mint...